Lensulantie 468, 54300 Lappeenranta          +358 40 738 4194 , +358 40 738 4198          info@criollo.fi
Criollo FacebookCriollo Facebook         Jakke FacebookJakke Facebook         Liity postituslistallemme:              

Tietoa raaka-aineista

Kollageenit

Kollageenit pitää pilkkoa aminohapoiksi, jotta kulkeutuminen vaikutuspaikkoihin  mahdollistuu. Kollageenit käsitellään, ikään kuin "esisulatetaan", aminohappoketjuiksi, jolloin saadaan helposti sulava ja imeytyvä tuote aikaiseksi, kollageenihydrolysaatti. Hevosen pitkä ruoansulatusaika edesauttaa imeytymistä.

 

Kollageenit aktivoivat elimistön omaa kollageenituotantoa sisäisesti käytettyinä.

 

Kollageenit antavat suuren vetolujuutensa ansiosta kudoksille mekaanista kestävyyttä.

 

Pitkiä säikeitä soluväliaineessa muodostava tyypin I kollageeni on elimistön yleisin proteiinikollageenia; sitä on erityisesti  luussa, mutta myös muun muassa jänteissä, nivelsiteissä ja ihon verinahassa.

 

Rustot puolestaan koostuvat suurelta osin tyypin II kollageenisäikeistä; tyyppi II auttaa estämään ruston heikentymistä.