Lensulantie 468, 54300 Lappeenranta          +358 40 738 4194 , +358 40 738 4198          info@criollo.fi
Criollo FacebookCriollo Facebook         Jakke FacebookJakke Facebook         Liity postituslistallemme:              

Tietoa raaka-aineista

Panimohiiva (Saccharomyces cerevisiae)

Panimohiiva (Saccharomyces cerevisiae) helpottaa ruoansulatusta, rajoittaa haitallisia muutoksia hevosen ruoansulatuksessa, auttaa suolisto-ongelmiin ja lisää ruokahalua. Lisäämällä voimakkaasti tärkkelyspitoisilla rehuilla ruokittavan hevosen ruokintaan hiivaa voidaan vähentää suoliston pH:n laskua ja maitohappopitoisuuden vaihtelua. Hiivan avulla hevonen sietää paremmin tärkkelyspitoista ruokintaa ilman, että sille kehittyy ruokinnallista häiriötä elimistöönsä, sillä hiiva hyödyntää osan tärkkelyksestä omaan kasvuunsa; hiiva vähentää vatsakipuja. Hiivan lisääminen hevosen ruokintaan vähentää aerobisten bakteerien määrää, näiden bakteerien korkea määrä on liitetty ruoansulatuskanavan häiriötiloihin.

 

Saccharomyces cerevisiae -hiivan on todettu stimuloivan ja tasapainottavan suoliston loppuosan (umpisuoli ja paksusuoli)  mikrobien lisääntymistä ja edistävän kuitujen hajotusta. Hevosen ruoansulatuksen kannalta tärkeää on mikrobiston hyvinvointi; ilman mikrobistoa hevonen ei voisi käyttää ravinnokseen kasvin soluseinämän aineita. Lisäksi mikrobisto suojaa elimistöä, vapauttaa kuollessaan hevosen käyttöön mikrobivalkuaista ja valmistaa B- ryhmän vitamiineja ja C- ja K-vitamiinia ja lisää vastustuskykyä.

 

Ruokintaan on hyvä lisätä hiivaa, jolloin kuidun sulavuus paranee. Hiivan uskotaan helpottavan kuitujen sulamista ja stimuloivan bakteerien kasvua, jolloin rehun hajotus tehostuu. Hiiva parantaa myös valkuaisen sulavuutta ja lisää ravinteiden imeytymistä (esim. kalsium ja fosfori).